flp

flp

8 Ekim 2013 Salı

Network Marketing şirketi seçiminde nelere dikkat etmeli???

Network Marketing şirketi seçiminde nelere dikkat etmeli??? 

Eğer 300-500 TL'lık bir ek gelir kazanmak için bu sektöre adım atmayı düşünüyorsanız, bu sayfayı okumanıza hiç gerek yok, bunu zaten kolaylıkla kazanabilirsiniz inanın bana!
Ama Yüzyılın işini yapacaksanız ve hani o hayallerinizi gerçekleştirebilmekle ilgili bir umut taşıyorsanız, para ve zaman bakımından özgür olmayı çok ama çok istiyorsanız ve bunun için gerekeni yapmaya hazırsanız, hayatınızı buna bağlayacaksanız, bazı şeylere çok dikkat etmelisiniz.

1.   Şirket ürünlerini koşulsuz geri alıyor, paranızı iade ediyor mu? Malum her şey her zaman istediğiniz gibi gitmeyebilir...

2.   Şirketin ürünleri talep görüyor mu, yoksa dünya üzerinde bu ürünleri sadece o şirkete üye olanlar mı alıyor ve kullanıyor? Çünkü böyle şirketler de var maalesef, bilinmeyen, kalitesiz veya kişinin ihtiyacının çok üzerine olan ürünleri yüksek fiyatlarla üyelerine satabiliyorlar. 

3.   Ürün yelpazesi geniş mi? Bunun avantajını ancak, bir kriz sırasında ve ürün yelpazesi çoook geniş bir şirketle çalıştığınızda anlayabilirsiniz!

4.   Ürünler özgün mü? Yoksa piyasada zaten satılan bir ürünle veya çok benzerleriyle rekabet etmeye mi çalışıyorsunuz?

5.   Kaç derinlikten ve kaç yataydan prim alabiliyorsunuz? Bu sayı eğer 2-3 gibi rakamlarla sınırlandırılmışsa dikkat, çünkü pozisyon almak gibi terimlerle birkaç defa daha para yatırmanız istenebilir. Hatta daha çok pozisyon almaya teşvik edip, 1 kişiden 4.000-5.000 Dolar para alma hesabında olan şirketler maalesef var.

6.   Özellikle binary sistemlere dikkat, çünkü farkında olmadan bir saadet zincirine adım atabilirsiniz çünkü dünyadaki neredeyse tüm saadet zincirleri binary sistemle çalışırlar ve sizi ikna edebilecek göz boyalamalar konusunda tecrübelidirler.

7.   Sisteme girerken aldığınız ürünü, sistemde olmasaydınız, sade bir müşteri olarak da alır mıydınız, yoksa ihtiyacınızın çok üstünde olan ürünler allanıp pullanıp size iş kurma ümidiyle satılıyor mu? Hem de belki hiçbir özelliğini kullanmayacak da olsanız her yıl aynı ürünü size satmayı planlayan şirketler var. Dikkat!!!

8.   Şirket köklü ve başarılı bir geçmişi olan bir şirket mi, yeni kurulmuş birkaç sene veya hatta birkaç ay sonra ne olacağı belli olmayan bir şirket mi? Nedense, hep yepyeni şirketlerin daha büyük şans taşıdığını söylerler, ama onlaradn sonra açılacak binlerce şirketin onlaradn daha yeni olduğunu unuturlar ve birkaç sene sonra da birçokları kapanır gider!

9.   Wellness'le ilgili seçkin ürünleri var mı? Günümüzde artık bu trend çok güçlü ve bu trende uygun ürünlerle çalışanlar, çok daha hızla yol kat edebiliyorlar.

10.   Ürünleri uluslar arası alanda kabul görmüş ve sertifikalandırılmış ürünler mi? Mesela diyelim ki bir vitamin/beslenme destek ürünleri şirketini araştırıyorsunuz, hangi ünlü sporcular bunu kullanıyor, onu araştırabilirsiniz.

11.   İşiniz, dolayısıyla da geliriniz çocuklarınız/torunlarınıza kalacak mı? Network Marketing sektörünün en can alıcı noktalarından biri! Araştırdığınız şirkette birkaç nesildir bu gelirlerden faydalananlar var mı?

12.   Kota var mı? Yani her ay belli bir ciro yapmak zorunda mısınız? Bazı şirketlerde aylık kota yok derler, ama bir bakarsınız her yıl belli bir ürünü almak zorundasınızdır, yani dolaylı bir yıllık kota vardır, dikkat!

13.   Primler sadece üye kişilerin almak zorunda olduğu mal veya hizmetten mi geliyor? Bazı şirketlerde durum o kadar vahimdir ki, bütün ciro sadece ve sadece kayıtlı kişilerin işin içinde olmak için almak zorunda olduğu şeylerden gelir. Gizli bir saadet zinciri olabilir, dikkat!

14.   Belki de en can alıcı soru, Doğrudan Satış Derneği'ne üye mi? Çünkü en güvenilir ve uzun vadede size ve tanıdıklarınıza zarar vermeyecek şirketleri burada bulabilirsiniz.


SONUÇ:
§                                 Yüzyılın işi olarak gösterilen bir sektör söz konusu olunca, bundan pay almaya çalışan çok girişim olacaktır, bu normal.
§                                 Dünyanın önde gelen şirketleri boşuna o seviyeye gelmemiştir, mutlaka birçok sebebi vardır.
§                                 Allah’ın vermiş olduğu aklı en iyi şekilde kullanın, en iyisini seçin!!!


Bu sorulara alacağınız cevaplarla birlikte,
  • Biraz da cesur olun,
  • Araştırmaktan korkmayın,
  • Denemekten korkmayın,
  • Gelişmekten ve ilerlemekten korkmayın
  • Yüreğinizin sesini dinleyin,
Veeee en doğru kararı verdiğinizi hissettiğiniz an, tam gaz devam edin hedeflerinizi/hayallerinizi gerçekleştirmeye doğru ilerleyin!!!
Çünkü bu sektör, dünyanın en büyük milyoner fabrikasıdır!!!

NOT: Tabii ki, doğru şirketin yanında, doğru sponsorun da ne kadar önemli olduğu ne kadar vurgulanmaya çalışılsa, azdır.
Doğru sponsor da, bilgisi, tecrübesi, ilişkileri, organizasyonu ile sizi doğru yönlendirecek, bilgi/tecrübe aktarımını yapacak kişidir. Doğru şirketi bulduğunuzda, doğru sponsoru da araştınız :)

Doğru şirketi ve doğru sponsoru bulduğunuzda, her şey sizin için çok daha kolay olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder